Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Константин Тренчев: Икономиката зацикля

Снимка: Архив
 

В България има много голямо напрежение, каза в предаването "Неделя 150" президентът на КТ "Подкрепа" д-р Константин Тренчев. В подкрепа на това свое твърдение, той обясни това, че хората спестяват в банките не е нещо, което трябва да ни радва. Това значи, че хората не са сигурни да вложат парите си в каквото и де е друго. Икономиката зацикля и върви все по – зле. Не споделям оптимизма, който се изказва от определени хора, допълни Тренчев.

По темата за проектобюджета за 2012 година, Тренчев каза, че все още няма официална информация дали ще се вдигат доходите или не. Чуваме, че има идеи да спадне доходът на хора от администрацията. Чу се, че заплатите ще се дават на 75%, а 25% по усмотрение, ако работиш добре. В една демотивираща администрация да направиш подобни стъпки, значи да я блокираш напълно, заключи Константин Тренчев.

Според президента на КТ "Подкрепа" няма убедителни доказателства, че увеличението на цената на природния газ наистина се налага. По думите му, инфлацията в страната се задържа ниска, защото хората няма с какво да купуват. Хората потребяват все по – малко. Вече са се концентрирали само около изхранване и горе долу да им е топличко. Как да мотивираш такъв човек да работи, попита Тренчев.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.

 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна