Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пети фестивал "Изкуството на барока"

Снимка: Архив

За пета поредна година София ще се присъедини към градовете, които могат да се похвалят с форум за исторически информираните практики на високо ниво - фестивалът "Изкуството на барока", организиран от сдружението Luxuria Europae, който отново ще ни срещне с вече познати и неизвестни за българската публика имена.

Изхар Елиас - китара, Ерик Босграаф - флейти, Ина Кънчева - сопран, Василий Илисавски - хамерклавир и ще участват отново, а за първи път ще видим у нас оркестрите Les Ambassadeurs с диригент и солист Алексис Косенко и Balkan Baroque Band/Балкански бароков бенд на Жан-Кристоф Фриш. Интерес предизвиква и присъствието на Брет Симнер, който представя програмата си на виенски контрабас, което е изключителна рядкост за българската сцена.

Концерти и майсторски класове ще бъдат представени от 22 октомври до 29 ноември в различни концертни пространства. Програмата можете да видите тук.

Чуйте разговора на Ирена Гъделева с цигуларката Зефира Вълова - концертмайстор на оркестър Les Ambassadeurs и артистичен директор на фестивала "Изкуството на барока".

По публикацията работи: Алегро виваче
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна