Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ивайло Калфин: Продължавам да настоявам за диспут с Росен Плевнелиев

Снимка: БГНЕС

Очаквах и продължавам да очаквам не само от ДПС, но и от други политически сили и от самите избиратели да пренасочат гласове, тъй като става въпрос за принцип - дали от тук нататък всички институции в държавата ще бъдат връчени в ръцете на Бойко Борисов, или ще има една институция, която ще бъде независима, каза в ефира на "Преди всички" кандидатът за президент от БСП Ивайло Калфин. Той говори за неистовото желание на министър-председателя да овладее всички институции. Аз лично се притеснявам да дам цялата власт в ръцете на един човек и той да се казва Бойко Борисов, каза още Калфин.

Помолен да анализира кампанията до момента, Калфин каза: Това за нас е много трудна кампания. Цялата машина, и държавна, и административна, и полицейска, работи за г-н Плевнелиев. Очаквам подкрепа от всички, които искат да видят друга физиономия на държавата пред света, добави Ивайло Калфин.

Той заяви още, че продължава да настоява за диспут с Плевнелиев. Г-н Плевнелиев трябва да се подготви и да излезе да говори по правомощията на президентската институция, разбира се, ако има какво да каже, настоя Калфин.

Кандидатът за президент на БСП изрази уважението си към резултата, постигнат от Меглена Кунева, но показа и неудовлетворението си от това, че тя не е заявила подкрепа за неговата кандидатура на балотажа. Въпреки това Калфин изрази надежда, че онези, които са гласували за Кунева на първия тур, ще го подкрепят.

Чуйте цялото интервю с Ивайло Калфин в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени