Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Георги Първанов: На тези избори умря политиката

Снимка: Архив

ГЕРБ не показа, че може да управлява добре, но показа, че може да печели избори, заяви президентът Георги Първанов на специална пресконференция, посветена на резултатите от изборите. Репортерката Мирослава Стефанова обобщи казаното от президента в репортаж за обзорното предаване "От петък до петък".

Заложените в изборния кодекс пропуски и пролуки бяха използвани за предизвикването на нещо като контролиран, а аз бих казал и програмиран хаос. Остава обаче съмнението за безпардонна преднамереност, целяща политическа победа на една партия на всяка цена. Подобни избори поставят под съмнение устойчивостта и необратимостта на демократичния процес в България, добави още президентът Първанов.

На пресконференцията той препоръча на политическите партии да работят за нов изборен кодекс, който да гарантира честни избори след година и половина. На тези избори победи телевизорът, а не хладилникът, изрази се метафорично той.

Той коментира и отношението на ГЕРБ към големите енергийни проекти. Според него се чувства напрежение по отношение на така наречения Голям шлем - трите големи енергийни проекта, от които България можеше да спечели много и то в разгара на кризата.

Чуйте целия репортаж от пресконференцията на президента Георги Първанов в звуковия файл.

 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна