Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Красимира Медарова: Проблемите при провеждането на изборите се дължат на съвместяването на президентските и местните избори

Снимка: Архив
 

Изборите бяха проведени при нов изборен кодекс и комбинацията между двата вида избори – за президент и за кметове и общински съветници, в който има голям обем дейности, голям брой протоколи и повече данни за обработване, това до известна степен се отрази в посока забавяне на секционните избирателни комисии, което даде отражение по веригата в работата на Общинските избирателни комисии и Централната избирателна комисия, каза в предаването "Неделя 150" председателят на ЦИК Красимира Медарова. По думите й, предложения за промени, свързани с работата на Централната избирателна комисия, могат да бъдат направени след задълбочен анализ на провеждането на изборите. Медарова каза, че оценката за работата на ЦИК още не е готова, тъй като е нужно повече време за анализ.

Председателят на ЦИК съобщи в предаването "Неделя 150", че до седмица се очаква докладът на международните наблюдатели за проведените избори.

Според  Красимира Медарова краткият анализ на изборите показва, че разяснителната кампания за вота трябва да достигне до по – голям кръг избиратели и да бъде по – разбираема.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.

 

 

 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна