Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

По-високи сметки за парното през ноември

БГНЕС

"Топлофикация" - София отчете 49% по-високо потребление заради ниски температури през ноември 2011 г., съобщиха от дружеството. Основната причина за това са рекордно ниските средноденонощни температури, отчетени от НИМХ при БАН за втория месец от отоплителен сезон 2011-2012 г. Данните за двата месеца са предоставени на гърба на съобщенията, които абонатите ще получат през следващата седмица.

Въпреки слънцето и липсата на сняг, това се оказа един от най-студените ноемврийски месеци за последните 20 години. Това е и основната причина за по-високите сметки за отопление в столицата. Допълнителна тежест оказва и цената на топлинната енергия, която е с 3% по-висока в сравнение със същия месец на 2010 година, обобщи Стоян Цветанов, изпълнителен директор на "Топлофикация" -София.

82% от абонатите в София ще получат сметки до 150 лв. Най-голяма (над 36%) остава групата на потребителите със сметки между 50 и 100 лева. Клиентите могат да проверят какви са били температурните стойности и какви количества топлинна енергия са консумирани, отчетени и разпределени в тяхната сграда през м. ноември 2010г. и 2011г. и да направят сравнение.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна