Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спасителните действия в село Бисер

Снимка: Министерство на отбраната
Българската армия активно участва в аварийно-спасителните действия.Това е причината за отлагане на заседанието на  разширения съвет по отбрана, насрочен за днес. Началникът на отбраната ген. Симеон Симеонов оцени като перфектна координацията между служби и министерства за преодоляване на последиците от наводнението в село Бисер. За участието на военните, генерал Симеонов заяви, че командата е дадена в 9 ч. и 15 мин, а час и 10 минути по-късно екипите са били на място и са започнали да спасяват хора от удавяне. През последните часове военните са участвали в евакуацията на хора от заплашен от наводнение квартал в Свиленград.
Имаме изградени 96 модула за спасителни действия, които използваме при различни условия: по време на наводнения, по време на пожари, по време на аварии, по време на земетресение и правим всичко възможно да бъдем полезни на своя народ, каза ген. Симеонов.
Има и недобросъвестни граждани, добави генералът. Един такъв е бил предупреден от контролните органи да не навлиза в района с наводнение в Свиленград, той на своя отговорност е влязъл и след това се е наложило да бъдат спасявни той и спътникът му. Цялото интервю с ген. Симеон Симеонов можете да чуете от звуковия файл.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна