Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Монпелие" с грешна стъпка в борбата за титлата

"Монпелие" направи 1:1 при гостуването си на "Дижон" и вече има 2 точки аванс пред  "Пари Сен Жермен"
Снимка: БГНЕС

 

Лидерът "Монпелие" завърши 1:1 срещу домакина "Дижон" в мач от 26-ия кръг на френското футболно първенство. Наставникът на гостите Рене Жирар не можеше да разчита на наказания голмайстор Оливие Жиру и на контузения плеймейкър Юнес Беланда и това оказа влияние върху представянето на отбора. Гаел Кукута, който играе в "Дижон" под наем от английския "Челси", откри резултата в 67-та минута с добавка отблизо, след като удар на Ерик Ботеак се отби от гредата. Гостите все пак стигнаха до точката в 88-та минута с първия гол за клуба на Жонатан Тинан, който засече с глава центриране в пеналта на чилиеца Маркос Естрада. Така "Монпелие" събра 54 точки и има аванс от 2 точки на върха пред "Пари Сен Жермен", който по-късно приема "Аячо" и при успех ще оглави класирането.

Шампионът "Лил" пропиля 2 гола аванс и завърши 2:2 срещу гостуващия "Оксер". Еден Азар вкара двете попадения за домакините, второто от които от дузпа, но късни голове на Бен Сахар и Седрик Енгбер в последните десет минути донесоха точката на гостите, които са на предпоследно място в класирането. Двата отбора завършиха мача с по 10 души на терена.

"Тулуза" се изкачи на пето място с 43 точки след успех с 1:0 като гост на "Олимпик" Марсилия. Единственото попадение вкара Емен Абденур в средата на втората част.

"Сент Етиен" запази четвъртото си място с 43 точки, въпреки разочароващото поражение с 0:2 на собствен терен от новака "Евиан Тонон Геяр".

 

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени