Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мирослав Найденов: Производителите на яйца да проявят разум!

Снимка: Архив

След срещата с производители на яйца земеделският министър Мирослав Найденов каза в предаването "Нещо повече", че производителите на яйца ще направят възможното да "натиснат" цените надолу.

Цените на яйцата в България трябва да са такива, каквито са в другите страни, а не по-високи. Важното е да отбележим, че става въпрос за продукт, който има засилено търсене и производители, и търговците би трябвало да очакват по-голям оборот. Производителите трябва да разберат, че не бива да "режат клона", на който са седнали, защото парите идват от обществото. Не бива да провокират общественото мнение. Срещата протече бързо, производителите проявиха необходимото разбиране, аз поех ангажимента правителството да поддържа погледа си към този сектор. За да разчитат на държавата, днес те трябва да прояват разум и да не се увличат от бързите печалби, каза министърът.

Мирослав Найденов обясни, че според производителите търговците на яйца слагат надценка от 10-12 стотинки, което е неприлично висока надценка. Но утре ще ги чуем и тях. И при търговските вериги има резерви, каза министър Найденов.

Цялото интервю можете да чуете в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна