Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

И през 2012 Пламен Кралев ще кара във Формула 2

Снимка: Архив

FIA потвърди, че през 2012 година Пламен Кралев ще кара във шампионата Формула 2. Това ще е трети сезон на българинът в престижната надпревара.  От екипа на състезателят съобщиха, че и тази година Кралев ще  остане официален посланик на България в света намоторните спортове, за какъвто бе избран от Националната агенция потуризъм през 2008 като една от водещите фигури в моторните спортове на страната.

"С голямо удоволствие потвърждавам, че оставам трета година в F2. Вярвам,че това е най-добрият шампионат за мен, който ми дава възможност да развияпилотските си умения. С новите гуми Yokohama се надявам да подобрякласиранията си и да се боря често в зоната на точките, или Топ 10",коментира Кралев.

Изпълнителният директор на Формула 2 Джонатън Палмър допълни: "Пламен се присъедини към F2 през 2010 с много малко опит, но работеше наистинаусилено и постоянно подобряваше представянето си. Успя да се възползва напълно от предимството на Формула 2 да предоставя данни на пилотите за сравнение и да учат един от друг. Доволен съм, че Пламен ще продължи кариерата си в F2 тази година. Знае, че ще му е трудно да постигне подиум, но завършвания в зоната на точките са реалистична цел и нещо, с което трябва да се гордее като много популярен посланик на България."

 

 

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна