Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Григор Димитров отстрани № 7 в света Томаш Бердих на турнира в Маями

Снимка: БГНЕС

 

Григор Димитров записа най-престижната победа в кариерата си до момента, след като отстрани № 7 в световната ранглиста Томаш Бердих от Чехия с 2:1 сета - 6:3, 2:6 и 6:4 в двубой от 3-ия кръг на тенис турнира от сериите "Мастърс" в Маями. Това е първа победа на младия ни тенисист срещу представител от Топ 10 в световната ранглиста.

В мача, който не блестеше с някакви тенис достойнства заради грешките на двамата, Григор Димитров направи 9 двойни грешки, като вкара едва 50 % от първия си сервис. И двамата тенисисти пропуснаха по една възможност за пробив в първите 3 гейма. При 3:3 Димитров допусна точка за пробив, въпреки че водеше с 40:0. Българинът обаче успя последователно да спечели 3 поредни точки, а ключов бе пробивът за 5:3. При своето сервиране Димитров затвори сета за 41 минути.

Вторият обаче започна кошмарно за нашия тенисист - 0:3. Бердих успя да пробие при първата си възможност, като фатална беше двойната грешка на Димитров. След това чехът с лекота спечели сета, затваряйки го с 6:2 след пробив на нула.

Третият сет вървеше гейм за гейм, като и двамата пропуснаха възможности за пробив. Едва в 9-ия гейм Димитров, въпреки болките си в кръста, успя да пробие съперника и поведе с 5:4. След това българинът показа воля и успя да спечели подаването си за крайната победа.

В следващия кръг, 1/8 финали, Григор Димитров ще срещне 9-ия в света Янко Типсаревич от Сърбия.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна