Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Нюкасъл" надигра "Уест Бромич" като гост с 3:1, остава в борбата за място в Европа

Снимка: ЕРА

"Нюкасъл" продължава да се бори здраво за място в Европа през следващия сезон, след като в предпоследната среща от 30-ия кръг на английското първенство надигра с 3:1 като гост "Уест Бромич". "Свраките" събраха 50 точки и се изкачиха на 6-о място, като се изравниха с "Челси", който е 5-и. "Уест Бромич" е на 14-о място с 36 точки.

Два чудесни гола на Папис Демба Сисе и чудесен изстрел на Хатем Бен Арфа осигуриха успеха на отбора от Северна Англия. Този резултат увеличи дистанцията пред "Ливърпул" на 8 точки и дава сериозни индикации, че черно-белите ще вземат квота за Европа. Гостите направиха огромна крачка към победата само за 12 минути, след като още в 6-ата Папис Демба Сисе откри, а след още толкова Бен Арфа удвои. Демба Сисе, който дойде от германския "Фрайбург", вкара с удар от близко разстояние, а французинът завърши чудесна контраатака. Всичко свърши в 34-ата минута, когато Бен Арфа асистира на Сисе, като това е негов пети гол в последните му шест мача. Малко след това обаче дойде и лоша новина за голмайстора, който се наложи да напусне терена заради травма в коляното.

През второто полувреме домакините намалиха, като точен беше Шейн Лонг в 52-ата минута, който се възползва от меле в наказателното поле на гостите. Последната среща от кръга е днес на "Олд Трафорд", където "Манчестър Юнайтед" посреща "Фулъм". Двата отбора от Манчестър в момента имат по 70 точки, но Сити е начело с по-добра голова разлика и мач повече.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна