Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Пари Сен Жермен" сдаде първото място във Франция след равенство срещу "Бордо"

Снимка: ЕРА

"Пари Сен Жермен" остава зад "Монпелие" в първенството на Франция по футбол, тъй като в последна среща от 29-ия кръг завърши 1:1 у дома с "Бордо". Така 9 кръга преди края "Монпелие" и "Пари Сен Жермен" имат по 60 точки, но столичани остават втори по голова разлика.

Парижани отстъпиха с 1:3 на "Лион" през седмицата в четвъртфинал от турнира за Купата на Франция, а снощи поражението също изглеждаше близо, тъй като "Бордо" поведе в резултата с гол на Шейк Диабате в 77-ата минута. Гийом Оро обаче изравни четири минути по-късно, след като получи топката с гръб към вратата от резервата Матийо Бодмер. Оро се обърна и стреля изненадващо за вратаря Седрик Карасо, който отклони топката, но не можа да я спре по пътя към мрежата.

Все пак през първото полувреме домакините имаха две добри възможности за гол. Бразилецът Нене беше в основата и на двете ситуации, като най-напред проби по дясното крило и центрира към вратата, но защитата изчисти точно пред голлинията и осуети възможността на Жале да вкара. След това от фаул той сложи топката на главата на Алекс, но вратарят Карасо спаси.

Левият бек на "Бордо" Беноа Тремулина имаше достатъчно енергия и пространство, като на няколко пъти преодоля с лекота Ярослав Плашил и създаде напрежение на вратаря Сиригу. Това принуди треньорът на домакините да пусне Блейз Матуиди в средата на терена, но осезателно предимство за домакините така и не стана.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна