Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съществува риск "Напоителни системи" да плаща неустойки

Снимка: БГНЕС
От "Напоителни системи" признаха, че съществува риск да не успеят да предадат количествата скрап към Софийската стокова борса, заради което ще плащат неустойки от 200 лв. на ден. В отговор на обвиненията от страна на БСП, че "Напоителни системи" унищожава активите си, предавайки ги за скрап по неизгоден договор с неустойки, изпълнителният директор на дружеството Стайко Ганчев обясни, че целта е стабилизиране на дружеството и изплащане на задължения.

Около 1,8 млн. лева са задълженията към НАП, които са погасени и около 1,5 млн. лева към Лукойл и други доставчици, които вече са на разплащане. Единственият начин да оцелеем беше да направим разчет на неработещите и разграбени активи, обясни изпълнителният директор на дружеството Стайко Ганчев:

Ние никъде не продаваме скрап, не режем тръби или помпени станции, които напояваме и с които си изкарваме прехраната. Ние няма да режем клона, на който седим. Ние като не напояваме, трябва да затваряме. Единствено и само се дават за скрап бракувани тръбопроводи.

Към момента от тези продажби в дружеството са постъпили около 4 млн. лв., а се очакват към 6 млн. лв., което ще спаси дружеството от фалит. Нормата от 15 хил. тона скрап за бракуване е реалистична, каза още Ганчев.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна