Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ансамбълът ни – отбор на месеца за седми път

Снимка: Архив

Ансамбълът ни в състав Ренета Камберова, Михаела Маевска, Цветелина Найденова, Елена Тодорова, Христиана Тодорова и Катрин Велкова получи за седми път наградата за отбор на месеца.

Гимнастичките са номер 1 за март, когато извоюваха бронзов медал в многобоя и сребро на финала с пет точки на Световната купа в Киев (Украйна).

Възпитаничките на Илияна Раева получиха 15 гласа от спортните редакции и изпревариха волейболните отбори на Левски Волей (мъже) и ЦСКА (жени).

Грациите разкриха, че не са имали почивка за Великденските празници, освен в неделя и че продължават напред с амбиции за добро представяне на Световната купа в София (3-5 май) и на европейското първенство в Нижни Новгород (Русия), което е от 30-ти май до 3-ти юни. Националният ансамбъл ще участва също на Световните купи в Ташкент (Узбекистан) 18-20 май и в Минск (Беларус) 13-15 юли преди Олимпиадата в Лондон.

Капитанката Михаела Маевска все още не тренира пълноценно, след като претърпя операция на коляното преди месец - "Възстановявам се и вече тренирам, но не на 100 процента. До две седмици се надявам да се включа в тренировките наравно с останалите момичета", заяви Маевска.

Ансамбълът смени музиката на съчетанието с ленти и обръчи като върна тази от миналата година - "Фантомът на операта" - "Композициите ни се харесаха от съдии и публика в Киев. Беше добре като за първо състезание. Това си е нашата музика, тя много ни зареди и подобри съчетанието", заяви Христиана Тодорова.

 

 

 

По публикацията работи: БНР

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна