Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Александров със сребро от турнира в Трабзон

Александър Александров остана със среброто на турнира в Трабзон в категория 49 килограма, но спечели квота за Игрите в Лондон
Снимка: Интернет

 

Александър Александров загуби по точки финала в категория 49 килограма на квалификационния олимпийски турнир по бокс от Ферхат Пехливан от Турция. След изключително оспорван финал, петимата странични съдии записаха 10:9 точки /в отделните рундове 3:2,3:4,4:3/ за представителя на домакините. Александър Александров вече си бе осигурил виза за летните олимпийски игри в Лондон с класирането си за полуфиналите на турнира в турския град Трабзон.

Минути след финалната среща в категория до 49 килограма президентът на федерацията ни по бокс Красимир Инински коментира за БТА по телефона от Трабзон:

"Домакински реверанс. Със скромните ми познания по бокс Сашо не загуби мача. Моите виждания са коренно различни от тези на съдиите. Сашо и Ферхат Пехливан се познават добре - турските боксьори бяха на лагер у нас, преди квалификациите пък ние бяхме на лагер в Турция. В спарингите Сашо многократно е бил Пехливан, но днес съдиите просто му подариха победата".

По-късно на ринга ще излезе още един български боксьор - в категория 91 килограма Тервел Пулев ще се боксира на финала с Владимир Челес от Молдова. Само победителят ще получи виза за Лондон-2012.

 

 

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна