Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Петър Петров финишира на 14-то място в клас МХ 2 на мотополигона край Севлиево

Снимка: Архив
   

Петър Петров се нареди на 14-то място в крайното класиране в клас МХ 2 във втория кръг от световния шампионат по мотокрос, който се проведе на мотополигон „Горна Росица”, край Севлиево. Най-добрият ни състезател финишира 12 в първия манш и позиция по-назад  във втория и прибави към актива си 17 точки.

Победата на най-доброто трасе в света за 2011 година грабна Томи Сърл /Великобритания/ с Кавазаки, който събра 45 точки от двете пробягвания. Втори и трети след него съответно с 44 и 43 точки са Джефри Херлингс /Холнрадия/ с КТМ и Джоел Ролант /Белгия/ с Кавазаки. В генералното класиране за първенството на планетата, след два кръга води Херлингс с 94 точки, пред Сърл с 87 и  Ролант с 85. Петров е 13-ти с 24 точки.

В клас МХ 1 състезанието за Голямата награда на България спечели Готие Пулен /Франция/ с Кавазаки – 47 точки. Същият актив  и втория Кристоф Пурсел /Франция/ също с Кавазаки. Трети е Антонио Кайроли /Италия/ с КТМ с 38 точки. В генералното класиране лидер е Кайроли с 88 точки, следван от Пулен със 79 и Клемен Десеал /Белгия/ с 67.

 

 

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна