Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Емил Димитров: В момента се цели Гриша Ганчев да бъде изваден от пазара

Снимка: БГНЕС

Според управляващите "Захарната афера" е нанесла огромни щети на държавата. Точният размер още не е ясен, защото разследването продължава. В предаването "12+3" бившият шеф на митниците Емил Димитров-Ревизоро обясни какъв е пътят на захарта, докато дойде в България и как след това отива до потребителите у нас.

В страната пътят на стоката е в три направления. Едното е до магазинната мрежа. Там малка част от стоката може да бъде без документи и контрабандата е около 20 процента. Вторият път е до производителите на захарни изделия. Там делът на контрабандната стока би могъл да е по-висок. Третият - най-опасният път - е, когато количествата захар отиват при производителите на алкохолни изделия. Там са най-големите потребители на контрабандна стока. Смятам, че в момента се цели Гриша Ганчев да бъде изваден от пазара. Защото, ако успее да се докаже това, което се твърди, нищо хубаво не го чака.

Чуйте в звуковия файл как Димитров коментира корупцията на митничари и  необходимо ли е преместването на ведомства в провинцията.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна