Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Юрий Асланов: Не вярвам в предсрочните избори

Снимка: БГНЕС

В интервю за предаването на "Хоризонт" "12 плюс 3" социологът Юрий Асланов каза, че е имало заявка за промяна на проведения конгрес на БСП, която останала, за известно време, в сянката на така наречения "дебат по организационни въпроси и избор на ръководство". Акцентът за промяната в идейната ориентация и заявката за нови насоки в програмата за управление и предизборната платформа не била част от дискусиите.

Програмата от 10 точки, в която се говори за данъчна реформа, за промяна на финансирането на здравната система, за държавни инвестиции в индустрията, тепърва ще се дискутира и ще се засилва интересът към нея, прогнозира Юрий Асланов. Той смята, че хората на по-активна позиция ще продължат да концентрират интереса си към това какво ще стане през следващите две седмици, докато не се конструират Изпълнителното бюро на БСП, предизборният щаб и така нататък.

По повод казаното от лидера на ДПС Ахмед Доган, че му мирише на избори, Юрий Асланов заяви, че не вярва в предсрочни избори освен ако самият Бойко Борисов не пожелае това.

Цялото интервю ще чуете в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна