Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Първи юни в детския център "Св. Мина"

Снимка: БГНЕС

Сузан Йешели - директор на дневния център "Свети Мина" каза в предаването "Хоризонт до обед": Мисията на нашия център е да се промени общественото отношение към децата с увреждания. Има хора, които искат да помагат, но не знаят как. И ние това правим. Организираме ги. Но сме малка група. Не е необходимо да се търсят колосални спонсори. Всеки, който има желание и е от малка компания може да организира някакво събитие да тези деца.

Йорданка Ганчева - програмен директор на Фондация "Форум": Ще разширим това, което правим. Ние работим и с други домове. Сигурно сте чули за "Час по гушкане". Децата искат просто обич и грижа. Разнообразие. Научаване на нови неща. Да им покажем, че са част от нас.

Николай Димитров от група ЕКС РЕЙ: Смятаме да ги накараме да пеят и танцуват. Искаме връзката ни да бъде не само по време на празниците. Животът ни увлича и се сещаме за тях само на празници.

Целия разговор на Савелина Савова  за предстоящия празник на детето в център "Св.Мина" можете да чуете от звуковия файл. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени