Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Маями" пак спечели срещу "Бостън" и поведе с 2:0 победи във финала на Изток в НБА

Снимка: ЕРА

Леброн Джеймс отбеляза 34 точки и спечели десет борби за звездния отбор на "Маями", който поведе с две победи в плейофната серия срещу "Бостън" след успех със 115:111 в допълнителна част. Дуейн Уейд добави 23 точки, а Марио Чалмърс завърши с 22 за "Хийт", които успяха да спечелят двата си домакински мача в началото на серията между двата топ отбора от Източната конференция на НБА. Измъчената на пръв поглед победа не дойде в редовното време само заради великолепната игра на Рахон Рондо, който беше на игрището във всичките 53 игрови минути и отбеляза поразяващите 44 точки, допълнени с десет асиситенции и осем спечелени борби.

"Бостън изигра великолепен мач. Те започнаха да играят силно още в началото на мача и ни натиснаха, а това не бива да се случва в нашата зала. Ние използвахме енергията от трибуните, влязохме бързо в мача и моментално заиграхме по-добре", заяви Уейд след спектакъла.

Пол Пиърс помогна на Бостън с 21 точки, а Кевин Гарнет добави 18. Рондо пък завърши с 16 точни изстрела от 24 опита в зоната за две точки, като към тях записа и 2 от 2 стрелби от тройката.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна