Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Левски" подписа за 3 години с талант от школата

Снимка: БГНЕС

Централният нападател на юношите старша възраст на "Левски" Тодор Чаворски подписа договор за 3 години с мъжкия тим. Голаджията изкара целия подготвителен лагер с мъжете под ръководството на Илиан Илиев, като бе алтернатива на Базил де Карвальо на върха на атаката преди идването на Жоао Силва. 

Младокът отбеляза и гол за равенството 3:3 в контролата срещу аматьорите от  "Золенау", след като влезе на мястото на Силва. Ръководството е доволно от изявите му на двата лагера и е решило да му предложи тригодишен договор. Чаворски дебютира в "А" група за "Левски" още през сезон 2010/11 под ръководството на Ясен Петров. Тогава нападателят влезе като резерва при победата срещу "Миньор" с 4:0.

В същото време старши треньорът Илиан Илиев се лиши от услугите на четирима от юношите, които бяха на двата подготвителни лагера в Правец и Линдабрун. Това са Тодор Гочев, Янко Ангелов, Никола Яначков и Ивелино Иванов. Четиримата тренираха близо месец, но явно специалистът не е останал доволен. Антонио Вутов, Тодор Чаворски, Любомир Илиев и Александър Любенов обаче продължават да се готвят с първия тим.

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени