Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гребенаров: В Бургас се възвръща нормалният ритъм на живот

Снимка: Архив

Константин Гребенаров - областен управител на Бургас каза в "Преди всички", че Бургас се възвръща към нормален ритъм на живот.

Тепърва ще правим изводи, не бих казал, че на аерогарата е безконтролно, често съм пътувал, вярно, атентатът е факт, но когато има камикадзе много трудно може да се предвиди.

През миналата година 2 милиона и 400 хиляди пасажери са преминали през аерогарата - сега потокът е увеличен. Гребенаров каза, че службите ги имат тези данни, мерки са взети, предстои разширяване на аерогарата. Стъпка по-стъпка ще бъдат решени проблемите. Не бих казал, че многото пътници са намалили контрола. Паниката е била в момента на взрива. В момента когато аз дойдох не цареше паника, всеки си вършеше работата.

Нормално е да има страх. На всеки е бръкнато в психиката. Не може да няма страх. Стратегическите обекти трябва да ги охраняваме, а не да създаваме паника. Лято е, хората трябва да пътуват. Има отражение върху израелските туристи, върху другите - не. Дори някои от същия полет останаха да летуват както си бяха планирали.

Този акт ще даде отражение във всички наши партньори. Това е проблем на цялото човечество. Нормално е хората да се притесняват.

В репортаж на Петя Янакиева от радио Бургас българските и чуждите туристи споделят мнението, че на летището е липсвала информация за пътниците. Още факти от чакащите на летището в Бургас можете да научите от звуковия файл.

Чуйте и цялото интервю на Веселина Миланова с Константин Гребенаров.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна