Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Зрелищно реми на "Локомотив" Пловдив на старта на Лига Европа

 

"Локомотив" Пловдив и "Витес" завършиха 4:4 в първия мач от втория квалификационен кръг на турнира Лига Европа. В зрелищен и резултатен двубой пловдивчани стигнаха до равенството в последната минута и дори можеха да спечелят, след като в последните секунди Йордан Тодоров излезе сам срещу вратаря, но не успя да го преодолее.

В първите двадесетина минути мачът бе равностоен, но "Локомотив" създаде три добри положения за откриване на резултата. В 9-та минута след удар на Георгиос Саламатсракис топката кацна върху напречната греда. Малко изненадващи в 23-та минута Йонатан Рейс изведе холандците напред в резултата, след като се възползва от разбъркване в наказателното поле на домакините. Още при ответната атака пловдивчани изравниха след уникален гол на Йордан Тодоров със задна ножица. Шест минути по-късно обаче "Витес" отново поведе - след центриране
в наказателното поле Господинов увисна и Ван Гинкел с глава вкара за 1:2. В самия край на полувремето холандците вкараха трети гол чрез Ренато Ибара, но той бе отменен заради засада.

Още в началото на второто полувреме пловдивчани се върнаха в мача. След центриране на Йордан Тодоров отдясно Здравко Лазаров с глава изравни.
Радостта на черно-белите обаче бе твърде кратка. Четири минути по-късно след прострелно центриране на Ренато Ибара Уилфред Бони от няколко метра вкара за 2:3. Голеадата на стадиона в Ловеч продължи. В 63-та минута с шут от границата на наказателното поле Здравко Лазаров изравни - 3:3. Секунди по-късно страхотен удар на Йонатан Рейс бе избит от Господинов, а топката се отби в напречната греда. В 77-та минута младежкият национал на Холандия Ван Гинкел от
границата на наказателното поле направи безпомощен Господинов като прати топката прецизно до лявата греда. В последната минута резервата Тасио изравни след центриране на Лазаров.

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна