Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Сампдория" грабна трофея "Жоан Гампер"

Легендите на "Барселона" от 90-те години се събраха, за да отбележат 20 години от спечелването на Купата на европейските шампиони
Снимка: fcbarcelona.com

Голяма част от легендите на "Барселона" от 90-те години, спечелили Купата на европейските шампиони преди точно 20 години, присъстваха на официалното честване на трофея и изгледаха двубоя между "Барселона" и "Сампдория" за купата "Жоан Гампер". Сред официалните гости бе и треньорът на "Литекс" Христо Стоичков, който в Лондон подаде на голмайстора Роналд Куман във финала за КЕШ.

Домакините използваха срещата, за да представят и новите си попълнения - Жорди Алба и Александър Сонг. Привържениците на домакините станаха на крака при обявяването на името на Ерик Абидал, който продължава възстановяването си, след като му бе трансплантиран черен дроб в края на изминалия сезон.

Иначе резервите на "Барса" загубиха с 0:1 от "Сампдория" пред близо 50 000 зрители, а единствения гол вкара Сориани още във 2-та минута.

Една от големите звезди на тогавашния "Дрийм тим" Христо Стоичков аплодира официалното представяне на новите попълнения, както и играта на "синьо-червените". Освен Стоичков, на церемонията присъстваха и други звезди на "Барса" от 90-те - Роналд Куман, Субисарета, Надал, Бакеро, Амор, Ферер, Гойкоечеа, Бускетс и Рексач.

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна