Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бербатов дебютира за "Фулъм" при загубата от "Уест Хям"

Снимка: Архив

Димитър Бербатов дебютира за новия си отбор Фулъм днес.

Вчера той подписа официално за 2 години, напускайки Манчестър Юнайтед, а днес трябваше да помага на новия си тим в мача от третия кръг на Висшата лига срещу Уест Хям.

Уест Хям победи с 3:0 и записа най-голямата победа от 44 години.

Двубоят започна кошмарно за Бербатов и новите му съотборници. Още в 54-ата секунда Кевин Нолан намери дебютиралия в атаката на Уест Хям Анди Керъл, той продължи към Рикардо Важ Те, който намери Кевин Нолан в наказателното поле. Халфът изстреля хубав удар и не остави никакви шансове на Марк Шварцер. Тоталното превъзходство на домакините продължи през цялото първо полувреме. Последвалите два гола бяха най-малкото, с което Котиджърс се отърва. В 9-ата минута Керъл отново бе над всички, с глава отклони топката към Мохамед Диаме, който би, но вратарят Шварцер отклони топката, която облиза и горната греда. В 29-ата минута след центриране от корнер Уинстън Рийд се измъкна от защитата на Диара и с глава направи 2:0. В 41-ата минута отново Керъл се оказа трудно решение за защитата на Фулъм. Новият нападател на Уест Хям намери Матю Тейлър в наказателното поле и той с хубав удар от границата покачи на 3:0.

След изиграване на три мача Уест Хям има 2 победи и 1 загуба и 6 точки се изравни временно с Евертън и Суонзи в челото на класирането. Фулъм остава с 3 точки след победа над Норич с 5:0 на старта и загуба от Манчестър Юнайтед с 2:3. Следващият мач на Бербатов и съотборниците му е на 15 септември у дома срещу Уест Бромич.

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна