Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Новак Джокович с трудна победа над дел Потро на Откритото първенство на САЩ, ще играе полуфинал срещу Ферер

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Защитаващият титлата си Новак Джокович прекара близо осем часа на кортовете на Откритото първенство по тенис на САЩ в четвъртък, но успя да спечели два маратонни мача и да се класира за полуфиналите на турнира с награден фонд 25.5 милиона долара. Сърбинът, номер 2 в схемата, се справи за малко повече от три часа със съпротивата на бившия шампион Хуан Мартин дел Потро при победа с 6:2, 7:6(3), 6:4. Джокович успя да спечели чиста победа срещу аржентинския си съперник, но сам призна, че мачът изглеждаше и можеше да бъде много по-дълъг. В него дори имаше 17-минутен гейм, в който Дел Потро спаси три разигравания за втория сет, преди да го изпрати в тайбрек.

"Оставам позитивно настроен и ще се старая да възвърна старата си форма. Пропуснах няколко разигравания за сет, но Дел Потро играеше много силно на сервис, а освен това той притежава и изключително добър форхенд. Имах късмет във втория сет, защото играта на корта беше великолепна и можеше да се случи всичко. Все пак, аз съм изключително щастлив от класирането ми на полуфиналите", заяви Джокович след края на мача.

Давид Ферер се пребори със съпротивата на Янко Типсаревич и се класира за труден полуфинален мач срещу Джокович. Испанският тенисист, който е номер 4 в схемата на турнира, спечели четвъртфинала срещу сърбина с резултат 6:3, 6:7(5), 2:6, 6:3, 7:6(4).

В другия полуфинал от мъжката схема ще играят чехът Томаш Бердих и британецът Анди Мъри.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна