Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бербатов разнищи "Уест Бромич" при дебюта си на "Крейвън Котидж"

 

Димитър Бербатов реализира два гола при победата на новия си отбор "Фулъм" с 3:0 над гостуващия "Уест Бромич Албиън" в мач от четвъртия кръг на английската Висша лига. Бербатов откри резултата на "Крейвън Котидж" в първия си мач като титуляр в 32-та минута. Той получи пас по тревата в наказателното поле след отлична акция на Александър Качаниклич отляво и с прецизен удар от 15 метра прати топката в левия ъгъл на Бен Фостър. В 38-та минута гостите останаха с човек по-малко, след като Питър Одемвинги получи директен червен картон заради брутално нарушение в средата на терена срещу Саша Ритер. В последните секунди на първата част Бербатов удвои от дузпа, отсъдена за нарушение в пеналта на Били Джоунс срещу Качаниклич. През втората част домакините продължиха да контролират мача и заслужено стигнаха до класически успех. Минута преди края Бербатов започна една контраатака от половината на "Фулъм", последва пробив от ляво и удар на Пайтим Касами от малък ъгъл, Фостър изби, Уго Родайега отблизо нацели с глава напречната греда, а Стийв Сидуел направи добавка за крайното 3:0. С успеха "Фулъм" се изкачи на осмото място с 6 точки.

Шампионът "Манчестър Сити" стигна само до 1:1 на терена на "Сток Сити". Питър Крауч изведе домакините напред след четвърт час игра, а Хави Гарсия изравни десет минути преди почивката след асистенция на Карлос Тевес.
Шампионите са едва четвърти в подреждането с 8 точки.

Лидерът "Челси" направи разочароващо 0:0 в лондонското дерби срещу "Куинс Парк Рейнджърс" като гост, но остана на върха с 10 точки.

"Манчестър Юнайтед" разби гостуващия "Уигън" с 4:0 и се изкачи на второ място с 9 точки. Тимът на Алекс Фъргюсън реализира четири гола след
почивката. Ветеранът Пол Скоулс откри резултата в 51-та минута, като това беше 163-ят гол в мач номер 700 за Юнайтед за 37-годишния халф. След това холандският дебютант Александър Бютнер асистира за втория гол на Хавиер Ернандес и сам реализира третото попадение. 18-годишният дебютант Ник Пауъл влезе като резерва и 8 минути преди края вкара първи си гол за Юнайтед за крайното 4:0. Ернандес пропусна и дузпа за домакините в шестата минута.

"Арсенал" разгроми новака "Саутхямптън" с 6:1 и излезе на трето място в класирането с 8 точки. Гостите си вкараха два автогола до почивката чрез Йос
Хоойвелд
и Натейниъл Клайн, Жервиньо вкара два пъти за столичани, а Лукас Подолски и Тио Уолкот също се разписаха за "Арсенал".

"Астън Вила" записа първа победа за сезона след 2:0 като домакин на "Суонси", като точни за тима на Стилиян Петров бяха Лоутън и Бентеке.     
     

 

 

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна