Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мирослав Найденов: Трябва да защитим производителите на ориенталски тютюн

Снимка: Архив

Разчитам на общонационална позиция, която да защити производителите на ориенталски тютюн. В този сектор са заети доста българи. Това е поминъкът на цели региони, каза в предаването "Неделя 150" земеделският министър Мирослав Найденов. Той обяви, че утре /17.09/ има среща с български евродепутати по тази тема. Във вторник пък ще бъде свикан Консултативният съвет по тютюна.

В предаването "Неделя 150" министър Найденов обяви още, че във вторник /18.09/ официално се открива гроздоберът. Тази година реколтата ще бъде с 30 процента по – малка от миналата година. През последните години обаче се повишава експортът и консумацията на вино, каза Мирослав Найденов.

По темата за злоупотребите с евтини дърва за огрев земеделският министър заяви, че правят всичко възможно до пресекат порочната практика:

За да пресечем възможността "предприемчиви" българи да вземат дървата по 36 лева и след това да ги изнасят сме изработили следният режим. Общините ще изготвят списъци на хората, които искат да закупят дърва за огрев. Надявам се общинските служби да ни помогнат в този процес. Дървата ще бъдат маркирани, обясни Найденов.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна