Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Люис Хамилтън ще е пилот на "Мерцедес" през следващите три години

Снимка: ЕПА / БГНЕС
 

От 2013 година Люис Хамилтън ще кара за отбора на "Мерцедес". Договорът на световния шампион е за три години, а негов партньор ще е Нико Розберг. Мястото на британеца в тима на "Макларън" пък ще бъде заето от Серхио Перес, който ще бъде в екип с друг първенец на планетата - Дженсън Бътън.

Хамилтън, който кара за "Макларън" от дебюта си във Формула 1 през 2007 досега, заяви, че е имал нужда от "ново предизвикателство".

Време в да поема ново предизвикателство и съм много развълнуван да започна следваща глава в състезателната ми кариера с Мерцедес. Те имат голямо наследство в моторспорта и споделяме обща страст за победа. Заедно можем да се справим с всичко. Вярвам, че мога да помогна на "Сребърните стрели" да се изкачат до върха и да постигнем общата ни амбиция за спечелване на световната титла, заявява Хамилтън.

Радвам се посрещна Люис Хамилтън в нашия отбор, заявява шефът на "Мерцедес" Рос Браун. Пристигането на пилот от ранга на Люис е свидетелство за позицията на "Мерцедес" във Формула 1 и съм горд, че Хамилтън споделя нашето виждане и амбиция за успех. Комбинацията от Люис и Нико ще е най-динамичната и вълнуващата двойка на стартовата решетка следващата година.

 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна