Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Селекционерът на младежите Михаил Мадански няма да разчита на двама от своите поради контузии

Снимка: БГНЕС

Селекционерът на младежкия ни национален отбор по футбол Михаил Мадански няма да може да разчита на защитника на "Локомотив" (Пловдив) Диего Фераресо и халфа на "Любимец" Янко Ангелов за контролата с "Литекс" в петък в гр. Ловеч. Двамата не пристигнаха на лагер-сбора, тъй като се оплакват от контузии. За да бъде попълнена групата, Мадански повика крилото на "Черно море" Илиян Капитанов. Младежката формация се събра днес за приятелския мач с "Литекс", а по-късно към състава ще се присъедини Радослав Кирилов. Нападателят имаше важен мач със своя тим Лумедзане снощи в първенството на Лига Про (серия С-1) и ще се прибере днес в България.

Избрахме Ловеч за място за нашия лагер, защото ни предлагат много добри условия като терени и хотел. На този етап няма как да изберем София за лагер или мач. Но за сметка на това имаме идея младежката формация да бъде домакин в следващите квалификации в други градове - например Пловдив, Стара Загора, Благоевград, и разбира се и Ловеч. Ние се ръководим от най-добрите условия, които са ни предложени, обясни Михаил Мадански.

Срещата с "Литекс" е последната с клубен отбор, а от ноември месец нататък тази селекция вече ще играе международни мачове. Изпратили сме покани до четири страни и смятам, че ще намерим съперник за ноември. Идеята ни е като за първи мач да изберем отбор на нашето ниво. Както се знае, този отбор има задачата да подготви качествени попълнения за мъжкия отбор. През изминалия цикъл три момчета от отбора вече са част от групата, на която разчита и Любослав Пенев. Смятам, че в съвсем скоро време още двама ще привлекат неговото внимание. Тъй като до края на годината има един мач - с Украйна, вероятно новите лица ще бъдат извикани през 2013-а. Освен, че това е идеята, за всеки млад играч е цел номер 1 да играе в националния отбор на своята страна, завърши наставникът.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна