Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Надя Петров спечели Турнира на шампионките в София

Снимка: БТА

Надя Петрова спечели Турнира на шампионките, който се проведе в зала „Арена Армеец” в столицата. На финала поставената под номер 2 в основната схема рускиня се наложи с 6:2 и 6:1 над бившата лидерка в световната ранглиста Каролин Возняцки (Дания). 

Петрова завърши финалния двубой с 2 аса и 2 двойни грешки. Датчанката пък се отчете с 1 двойна грешка и нито една директна точка от сервис.

Днес започнах добре мача си и не позволих да се получи отново маратон. Изненадах се от себе си, защото след полуфинала срещу Винчи се чувствах много изтощена. Притесних се, че няма да издържа срещу Каролин. Все пак направих правилните неща след като се прибрах в хотела и успях да се възстановя. Най-ценният трофей в кариерата ми е този от Токио, но турнирът в София е уникален, тъй като играят само осем тенисистки. Тази титла също е специална. Приключвам сезона с победа и това е важно за мен. Целта пред мен и треньора ми Рикардо е да върнем старата Надя Петрова, тази отпреди 5-6 години и мисля, че успяваме. Когато бях номер 3 в света, конкуренцията беше по-голяма, защото тогава в топ 10 влизаха сестрите Уилямс, Жюстин Енен, Ким Клайстерс и Елена Дементиева. Сега поколенията се сменят, но пак има много силни тенисистки, каза след срещата Надя Петрова

Контузията ми не е причина за загубата ми. Днес играта не ми вървеше, а Надя беше страхотна. Дадох всичко от себе си. Исках разбира се да спечеля турнира, но не успях. В първия сет стоях равностойно на корта, после във втория се опитах да я поставя под напрежение, но допуснах прекалено много грешки. Седмицата беше много добра за мен и като цяло сезонът. Играх добър тенис и сега ще замина някъде много далеч, за да се отдам на заслужена почивка. Спа, масажи, тишина. Плановете ми са да играя поне още седем години. В последните месеци научих доста за себе си и играта си и съм доволна от това, заяви бившата номер 1 в световната ранглиста Каролин Возняцки.

По публикацията работи: БНР

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна