Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Първа победа за Томаш Бердих на финалния турнир на АТР в Лондон

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Чехът Томаш Бердих постигна първа победа в група "А" на финалния турнир на мъжката тенис-асоциация (АТР), след като се наложи със 7:5, 3:6, 6:1 над французина Жо-Вилфрид Цонга. По този начин Бердих вече има 4 победи от 5 мача срещу френския си съперник в баланса между тях. По-рано вчера Новак Джокович спечели също с 2:1 сета над Анди Мъри в битката на гигантите в тази група. Двамата играха много сигурно при своя начален удар, в цялата среща имаше общо три пробива, което определи и изхода й. Все пак като цяло може да се каже, че чешкият тенисист заслужи победата заради много по-убедителното си представяне в третата и заключителна част.

След равностойно начало Бердих реализира пробив точно в най-важния момент на първия сет. Във втория Цонга реагира и също след един пробив направи 6:3 в своя полза. В третия сет чехът беше много по-убедителен и не позволи на Цонга да се надява на краен успех. Поставеният под номер 5 реализира пробив при 3:1, след което нямаше никакъв проблем да вземе последователно следващите три гейма. Цонга пък тотално се демотивира и успеваемостта на началния му удар спадна под 40 процента.

Бердих, който има една победа и една загуба, ще играе утре с Джокович. Цонга, който е с две поражения и няма шанс да се промъкне напред, излиза също в петък срещу Анди Мъри.

Макар да изглежда лесно като резултат в третия сет, изобщо не може да се каже такова нещо. Мисля, че и срещу Анди Мъри можех да постигна по-добър резултат, но сега ще се постарая да затрудня максимално Новак в последния мач, каза Бердих след успеха над Цонга.

Срещи от втория кръг на група "А" на финалния турнир на АТР за сезона, който е с награден фонд 4,3 милиона евро:

5-Toмаш Бердих (Чехия) - 7-Жо-Вилфрид Цонга (Франция) 7:5, 3:6, 6:1;

1-Новак Джокович (Сърбия) - 3-Анди Мъри (Великобритания) 3:6, 6:3, 7:5

Класиране:

1. Новак Джокович 2 2 0 4-1 4

2. Aнди Мъри 2 1 1 3-3 2

3. Toмаш Бердих 2 1 1 3-3 2

4. Жо-Вилфрид Цонга 2 0 2 1-4 0

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна