Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Табаков: Балканите имат интерес Гърция да се оправи колкото се може по-бързо

Снимка: БГНЕС

Балканите имат интерес от това ситуацията в Гърция да започне да се оправя колкото се може по-бързо. Това каза в предаването "Събота 150" Георги Табаков, председател на Българския икономически форум.

Гърция има много добра традиция в усвояването на европейските фондове. Мисля, че те в това отношение ще намерят буферите. За всяка една икономика в криза, европейските средства са един от най-добрите и сигурни източници на свежи ресурси в икономиката на страната.

Георги Табаков коментиора и въпроса с инвестициите в балканските държави: Ако се търси бърза печалба, Балканите не са добро място за инвестиции, защото в момента в повечето страни потреблението не е на високо ниво. Ако се разчитате на това да бъдете инвеститор, който ще продава своите стоки и услуги на пазара на тези страни, може би трябва да изчакате някоя друга година. Ако обаче искате да намерите място, което все още е с ниско заплащане на работната сила, но от друга страна много близо до един от най-големите пазари в света, какъвто е европейският пазар, също така едно място, което е близко до пазарите на Близкия изток и Северна Африка, тогава вашето място е тук. Определено се наблюдава, че има инвеститори, които вече започват да мислят за завръщане от Китай и по-далечни дестинации към Източна Европа.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна