Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Димитър Бербатов вкара два гола на „Арсенал”

Снимка: БГНЕС

Димитър Бербатов отбеляза 4-ия и 5-ия си гол с екипа на „Фулъм" в Английската висша лига. Българинът бе титуляр за гостите в мача срещу "Арсенал" от 11-ия кръг, завършил с равенство 3:3.

Домакините на „Емирейтс стейдиъм” поведоха с головете на Жиру и Подолски. Бербатов върна едното попадение  за 2:1 в 29-ата минута. Бившият ни национал се отличи и с асистенция за втория гол на „Фулъм”, като центрира топката в наказателното поле на лондончани, а съотборникът му Качаниклич вкара за 2:2 в 40-ата минута.

В 67-ата защитник на „Арсенал” събори Руис в наказателното поле, а Бербатов вкара хладнокръвно дузпата, отсъдена за нарушението. В 69-ата минута Жиру оформи крайния резултат 3:3, като отбеляза второто си попадение в мача.

В 95-ата минута Микел Артета изпусна дузпа, отсъдена за игра с ръка на футболист на „Фулъм” в наказателното поле и не успя да донесе победата на лондончани.

След края на мача мениджърите на „Арсенал” и „Фулъм” Арсен Венгер и Мартин Йол похвалиха Димитър Бербатов:

Бербатов може да играе за всеки водещ отбор. Той беше голмайстор на Висшата лига и дори когато не играеше редовно за „Манчестър Юнайтед”, пак вкарваше голове за отбора. Използвах моя шанс и го взехме при нас и той е щастлив тук, коментира Йол.

Арсен Венгер също призна: Бербатов имаше ден и показа, че все още има много потенциал в него.

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна