Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Лукойл Академик” със загуба в Подгорица

Снимка: БГНЕС

Лукойл Академик загуби със 72:75 точки от Будучност поредния си мач от турнира Еврокъп. Срещата се игра пред около 1 400 зрители в Подгорица.

„Студентите” имаха предимство в срещата до самия край, но тогава допуснаха домакините да обърнат мача и пропиляха аванс от 4 точки.

Чедомир Витковац бе най-резултатен за победителите със 16 точки, Владимир Михайлович добави 15, а Душко Бунич остана с 14. Павлин Иванов отново не игра за "Будучност".

Мохамед Абукар реализира 15 точки за Лукойл Академик, Дарил Уоткинс се отчете с 14, докато Тодор Стойков и Павел Маринов направиха добро включване от пейката, завършвайки с по 9 точки всеки.

След тази загуба Лукойл Академик и Будучност имат един и същ баланс - 1-1, докато Билбао Баскет е единственият непобеден отбор във втора  група с две победи от два мача. Белгийският Белгаком Спиру е на дъното с актив от 0-2.

Марин Докузовски заяви, че въпреки загубата е намерил и положителни неща в играта на Лукойл Академик”:

Беше равностоен мач. И двата отбора имаха шанс да спечелят, но по-високата концентрация и по-голямото желание за победа на играчите на "Будучност" бяха решителни. Срещата се реши от 14-те борби в нападение, които черногорците взеха. Това е недопустимо за отбор като нашия да допусне толкова борби в атака на съперника. Поздравявам "Будучност" за заслужената победа и желанието, ние също имахме добри и лоши моменти. Очаквам тежък мач срещу черногорците в София. Имаме шансове да продължим в следващата фаза, заяви Докузовски.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна