Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стефка Костадинова в Залата на славата на световната атлетика

Снимка: Архив

Стефка Костадинова беше приета в Залата на славата на световната атлетика, която се учреди на специална Гала вечер на Международната федерация по лека атлетика в Барселона.

Заедно с още 23-ма легендарни спортисти, председателят на БОК стана единствената българка, удостоена с тази чест по случай 100-годишнината на централата.

Същевременно Юсейн Болт (Ямайка) и Алисън Феликс (САЩ) бяха избрани за лекоатлет и лекоатлетка на годината в традиционната класация на ИААФ.

26-годишният Болт, който защити титлите си на 100 и на 200 метра на Олимпийските игри в Лондон, заслужи приза за четвърти път в кариерата си след 2008, 2009 и 2011 година. След Болт останаха златния медалист на 800 метра Дейвид Рудиша (Кения) и олимпийския шампион на 110 метра с препятствия Арис Мерит (САЩ).

Алисън Феликс изпревари олимпийските шампионки Джесика Енис (Великобритания, седмобой) и Валери Адамс (Нова Зеландия, гюле). 27-годишната Феликс спечели олимпийската титла на 200 метра в Лондон и щафетите 4x100 и 4x400 метра. Така тя стана първата жена с три олимпийски титли от една Олимпиада от 1988 година насам.

 

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна