Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ботев" (Пловдив) пуска жалба срещу съдийството на Таско Тасков

Снимка: БГНЕС

Футболният "Ботев" (Пловдив) подава жалба до Съдийската комисия към Българския футболен съюз (БФС) във връзка с отсъжданията на Таско Тасков и първия му помощник Цветан Трифонов по време на мача с "Лудогорец", съобщиха от клуба. Телевизионното излъчване позволи на цялата футболна общественост в България да стане свидетел на начина, по който арбитрите повлияха на крайния резултат. Мачът от XIV кръг в "А" група е четвъртият от есенния дял на шампионата, след който клубът пуска официално възражение до футболната централа.

В резултат на жалбите съдийската комисия спря нарядите на арбитрите Христо Ристосков и Ивайло Стоянов. Заради отсъжданията си в срещата "Пирин" (ГД) - "Ботев", състояла се на 29-и септември, Ристосков не получи наряд в продължение на един месец. Ръководилият мача срещу "Литекс" Ивайло Стоянов също остана без назначения след срещата в Ловеч. От постъпилите в клуба отговори след въпросните мачове личи съгласието на Съдийската комисия с посочените претенции. Освен официалните възражения, след двубоя срещу "Черно море" във Варна от V кръг в шампионата "Ботев" пусна и отворено писмо, придружено със сборен видеозапис на ситуациите от първите мачове на настоящия сезон, в които отборът бе видимо ощетен.

Надяваме се, че тенденцията ще бъде прекратена и в бъдеще отсъжданията на реферите няма да влияят на крайния резултат от футболните срещи, се казва в съобщението на официалния сайт на "Ботев".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна