Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дариткова: Здравната комисия ще разгледа предложението за връщане на стария режим за пушене

Снимка: dnevnik.bg

Възможно ли е да бъдат смекчени мерките срещу пушенето на обществени места, това коментираха в предаването "12+3" Даниела Дариткова, председател на парламентарната комисия по здравеопазване, и Благой Рагин, председател на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация.

На 13-и декември ще има заседание на Комисията по здравеопазване, на което ще се разгледа предложеният законопроект, връщащ стария режим за пушене. В същото време няма постъпили други законопроекти за промяна на този закон. Така че другите теми, които витаят в пространството за различни варианти за промяна, не са регламентирани законодателно по никакъв начин, каза Дариткова.

Нейното мнение е, че този закон е действал твърде кратко и тя не вярва на твърденията, че има спад на посещаемостта в заведенията и увеличаване на безработицата като резултат от забраната.

Според Благой Рагин отчитаният ръст на туристите се дължи на летния сезон, когато гостите нямаха проблем с тютюнопушенето.

Този закон удари най-малките, най-слабите и нощните заведения. Може да се провери в НАП има ли спад, или няма спад. Искаме да има дискусия, да има толерантност, да се чуе мнението на всички.   

Чуйте разговора в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени