Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Байер" (Леверкузен) загуби, но остана втори в Бундеслигата

Хущи отбеляза 2 пъти от дузпа срещу "Байер" Леверкузен и донесе победата на "Хановер" с 3:2
Снимка: БГНЕС

 

"Байер" (Леверкузен) загуби с 2:3 гостуването си на "Хановер", но въпреки поражението запази второто си място в Бундеслигата. Унгарецът Саболч Хущи вкара два гола от дузпи за домакините, а едно попадение добави Маме Диуф. За "Байер" това бе първо поражение в първенството на Германия за последния месец.

"Аспирините" изостават на 11 точки от лидера "Байерн" (Мюнхен), който спечели с 2:0 като гост на "Аугсбург". "Байерн" е с 41 точки, "Байер" с 30, а шампионът "Борусия" (Дортмунд) и "Айнтрахт" (Франкфурт) имат по 27 точки.

Гостите от Леверкузен, които нанесоха единствената загуба на "Байерн" до момента в Бундеслигата, поведоха срещу "Хановер" с гол на Гонсало Кастро във втората минута. "Байер" имаше още няколко добри възможности пред вратата на съперника, но в 20-та минута Мануел Фридрих събори в наказателното поле Саболч Хущи. Унгарецът реализира отсъдената дузпа и изравни резултата. В 57-та минута Маме Диуф изведе домакините напред в резултата след попадение с глава, но минута по-късно Щефан Кислинг направи 2:2. Щефан Райнарц извърши грубо нарушение срещу Хущи в 69-та минута, който от бялата точка донесе успеха на домакините.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна