Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Фулъм” победи „Нюкасъл” с 2:1

Снимка: БГНЕС

„Фулъм” прекъсна негативната си серия от 7 мача без успех след като се наложи над „Нюкасъл” с 2:1 в последна среща от 16-ия кръг на английската висша лига. Димитър Бербатов направи силен мач, но не успя да се разпише. На два пъти негови удари бяха отбивани от голлинията на гостите.

Първият гол в мача на "Крейвън Котидж" беше отбелязан в 19-ата минута, когато Стийв Сидуел вкара във вратата на "свраките" след атака, започната от партньора на Димитър Бербатов в атаката на "котиджърс" Уго Родайега.

Само минута по-късно българинът имаше възможност да удвои, но пропусна. Той изскочи сам срещу вратаря Тим Крул, стреля, но топката се отби в тялото на вратаря.  В 29-ата минута удар на благоевградчанинът беше отбит от голлинията. Аналогична ситуация имаше и пред вратата на „Фулъм”, но до нови попадения не се стигна до края на полувремето.

Второто полувреме започна с нова пропусната възможност от страна на Бербатов. Той напредна отляво, отправи силен изстрел, но топката не уцели вратата. В 54-ата минута разсеяността на домакините беше наказана от Хатем Бен Арфа, който изравни 1:1. В 63-ата минута Родайега с глава изведе отново домакините напред след центриране на Дейвиън Дъф.

Двата тима остават съседи в класирането като активът на „Фулъм” от 20 точки го остави на 13-ото място. „Нюкасъл” е 14-и със 17 точки.

 

 

 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна