Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Футболното ни първенство с нова схема в следващите 2 години

Снимка: БГНЕС

Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов обяви по каква схема ще се провежда шампионата в "А" група през следващите два сезона. Догодина в елита ще има 14 отбора, които ще изиграят 26 кръга. След това те ще бъдат разделени на първа шестица и втора осмица, като ще имат срещи на разменено гостуване - съответно 10 кръга за едните и 14 за другите.

За сезон 2014/15 в "А" група трябва да останат 12 отбора. Те ще изиграят редовен сезон от 22 кръга, след което ще бъдат разделени на две шестици, което означава още 10 кръга.

На проведения Изпълком на БФС стана ясно още, че пролетният полусезон на настоящия шампионат ще започне на 2-ри март и ще приключи на 26-и май.

Михайлов се похвали, че България ще бъде домакин на редовното събрание на
Изпълнителния комитет на УЕФА на 27-и март следващата година. На срещата най-вероятно ще бъдат посочени начините и условията, по които страните ще издигат своите кандидатури за домакинство на мачове от европейското първенство през 2020-а година.

България със сигурност има желание за домакинство и аз съм лобирал за това нещо. Ние отговаряме на всички други условия, освен за стадион. Това все пак е 2020-а година и тепърва трябва да разберем какви ще бъдат параметрите, обяви президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов.

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна