Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Атлетико" и "Валенсия" с победи в Примера

"Атлетико" Мадрид победи "Селта" с 1:0 и остана на 2-то място в Примера дивисион
Снимка: БГНЕС

 

"Атлетико" Мадрид запази перфектен баланс като домакин в испанското първенство по футбол, след като резервата Адриан вкара единствения гол за победа с 1:0 над "Селта" Виго. Благодарение на това, след мача от 18-ия кръг "Атлетико" е втори в класирането и изостава на 6 точки от отбора на "Барселона", който играе тази вечер срещу "Валядолид".

"Атлетико" не се представи на обичайното силно ниво в последния си мач за календарната година, в която спечели Лига Европа под ръководството на Диего Симеоне. Все пак, столичаните стигнаха до победното попадение над "Селта" в 77-та минута, когато испанският младежки национал Адриан вкара с удар извън наказателното поле и с това донесе 9-ти успех от 9 мача за своя тим на
стадион "Висенте Калдерон".

"Валенсия" продължи своето съживяване със старши треньора Ернесто Валверде, след като победи с 4:2 "Хетафе" и измести съперника от 9-то място в Примера дивисион. Роберто Солдадо вкара още в първата минута за "прилепите", а Хонас Гутиерес, Рикардо Коща и Нелсон Валдес оформиха крайния резултат.

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна