Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Григор Димитров е финалист в Бризбейн

Снимка: Архив

Григор Димитров записа името си в историята на родния тенис. Тази нощ хасковлията надигра с 6:3, 5:7 и 7:6  бившия финалист на Australian Open Маркос Багдатис (Кипър) в първия полуфинал на турнира в австралийския град Бризбейн с награден фонд 436 630 долара.

С тази победа българинът стана първия наш състезател, класирал се за финал на турнир от календара на ATP. Това е втора негова победа над Багдатис в третия мач помежду им.

Трябва да призная - много съм щастлив... особено, след като това е първият турнир за годината. Определено чувството е прекрасно. В третия сет всичко опираше до това кой ще грабне първия се открил пред него шанс. Това бе много важен момент... знаех накъде се придвижва той и вече гонех топката. Малко импровизирах. Не можех да направя лоб, така че си помислих, че мога да опитам да играя по правата, сподели Димитров след края на мача срещу Багдатис.

След този успех първата ни ракета прибави още 150 точки за ранглистата и взе 41 500 долара от наградния фонд.

Ако триумфира с титлата, българинът ще вземе общо 250 точки и със сигурност ще намери място в Топ 40.

В мача за трофея Димитров ще спори със световният №3 Анди Мъри (Великобритания). Във втория полуфинал милогодишният победител се наложи над Кей Нишикори с 6:4, 2:0 и отказване на японеца заради травма в лявото коляно.

Григор играе с голяма вариативност и може да прави най-различни удари. Той е един от малкото играчи, играещи бекхенд с една ръка, така че често прибягва до слайса. Всеки се справя в тези ситуации по различен начин. Нямам идея дали той ще бъде нервен утре или ще се наслаждава на момента. Ще разберем утре, каза олимпийският шампион, коментирайки играта на Григор Димитров.

 

 

 

 

По публикацията работи: БНР

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна