Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Петима млади българи ще дебютират на сцената на Royal Festival Hall в Лондон

Пианистът Иво Върбанов
Снимка: Архив

На 18 януари меломаните в София и Лондон ще почетат гения на Джузепе Верди в годината, когато честваме 200-годишнината от рождението му. Публиката в зала „България” и в Royal Festival Hall ще аплодират млади български певци, солисти в прочутия му Реквием.

В Лондон концертът е с благотворителна цел в подкрепа на българската фондация „Сийдър”, която помага на хора в неравностойно положение. На сцената ще бъде лондонската Кралска филхармония с диригент Енрике Маркони и солисти Мария Радоева, Андреана Николова, Михаил Михайлов и Ивайло Джуров.

 

© Снимка: visitlondon.com

Royal Festival Hall


На тази престижна сцена ще дебютира и пианистът Иво Върбанов, който от години живее и работи в Лондон. От година и половина той подпомага дейността на фондация „Сийдър”.

Това е изключително важен концерт за мене, тъй като за първи път ще свиря в тази зала – това е една от липсващите две зали, в които не съм свирил в Лондон. Атмосферата е уникална, защото това е сцена, която постоянно е посещавана от изключителни музиканти. Голяма чест е за мен да участвам в такъв концерт – сподели за „Алегро виваче” пианистът, който ще солира на Кралската филхармония в Концерт за пиано и оркестър №1 от Чайковски.

Чуйте цялото интервю на Ирена Гъделева с Иво Върбанов.

По публикацията работи: Алегро виваче
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна