Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Шалке" победи "Хановер" в трилър с 9 гола

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Футболистите на "Шалке" се наложиха с 5:4 "Хановер" след лудо второ полувреме в Гелзенкирхен и дадоха победен старт на новия старши треньор на тима Йенс Келер. Това беше и първи мач за пролетния полусезон в германското първенство, което навлезе в своя 18-и кръг с този мач.

Джеферсън Фарфан разбуди феновете с първия гол в мача, като той падна едва минута преди почивката и нищо не предвещаваше за предстоящата буря през второто полувреме. Головият фест започна с попадение за "Шалке", преди "Хановер" да изравни и в последствие домакините да поведат отново до 4:2. Двата тима си размениха по още едно попадение до 5:3, а Маме Диуф пусна последните фойерверки в мача със забележителна задна ножица, оформила крайния резултат под закрития покрив на стадиона в Гелзенкирхен.

"Шалке", един от трите германски тима във фазата на директна елиминация в Шампионската лига, приключи серия от шест поредни мача без победа с успеха срещу "Хановер". Това изкачи тима на пето място в Бундеслигата и само на две точки от квотите за най-престижния клубен турнир. Там, на четвърта позиция, се намира "Айнтрахт" Франкфурт, който гостува в Леверкузен по-късно днес.

"За феновете това беше спектакъл, но за мен, като треньор, не беше особено забавно. Все пак, трите точки бяха най-важни и сега мога да дишам малко по-спокойно", каза дебютантът Келер.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна