Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дончева: Ние дадохме държавата на мутрите; Радулов: Мутренските времена не са си отивали

Снимка: БГНЕС

Татяна Дончева, лидер на "Движение 21", и Николай Радулов коментираха в предаването "12+3" показното покушение срещу Златомир Иванов в центъра на столицата.

Мутренските времена се върнаха отдавна - и то в много по-зловещ вид от 90-те години. Ние дадохме на мутрите държавата, заяви Татяна Дончева.

Според Дончева, ако продължим да живеем в полулетаргия и 70 процента от гражданите да смятат, че могат да се снишат и да се приобщят към подземния свят, който ръководи страната, има само един изход - Терминал 1 и Терминал 2 на софийското летище.

Дончева откри следните прилики между атентата срещу Доган и този срещу Златко Баретата: В наглостта, в почерка и в последиците, които се целят. Вчера ни обясниха, че причина за това, което се е случило, е липсата на законова възможност веднага след първата инстанция лицата да бъдат вкарвани в затвора преди влязла в сила присъда. Много кощунствено звучи това да обвиниш законодателя и съдебната власт, че Златко Баретата продължава да бъде на свобода. Смятам, че фактите и разумната преценка на нормалните хора трябва да ни движи, а не внушения и манипулации.

Николай Радулов, бивш секретар на Министерството на вътрешните работи в правителството на Иван Костов коментира, че мутренските времена в България не са си отивали въобще.

Виждате, че от около година и половина има терористични актове, взривове, опитът за убийство на Доган и стрелба пред едно от най-сериозните учреждения в България. Всичко, което се случва, беше очаквано. Има две новини - едната е, че нещата ще продължват така, въпреки опитите да бъдат прикрити до изборите. А другата е, че е разбит митът, че организираната престъпност е ликвидирана.  

Интервютата с Т. Дончева и Н. Радулов можете да чуете в звуковите файлове.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна