Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лалова и Наимова ще участвата на европейското в зала, Стамболова пропуска зимния сезон

Снимка: БГНЕС

Ваня Стамболова ще пропусне зимния състезателен сезон. Това означава, че тя няма да участва на европейското първенство в зала от 1 до 3 март в Гьотеборг.

Лекоатлетката  имаше няколко травми през лятото на 2012, които я лишиха от старт на еврошампионата и съответно нормална подготовка за Олимпийските игри. Стамболова падна в сериите на 400 метра с препятствия на Игрите в Лондон и след това изобщо не участва в състезания.

Стамболова е добре. Тя тренира нормално, но пропуска зимата. Нейната подготовка закъсня заради възстановяването на травмите й. Тя се готви направо за лятото, когато има световно първенство, заяви президентът на БФЛА Добромир Карамаринов.

Карамаринов заяви, че европейската шампионка на 100 метра от Хелзинки  Ивет Лалова и Тезджан Наимова ще представят България в бягането на 60 метра на шампионата на Стария континент.

Ивет има голямото желание да спечели и титла на Европа на 60 метра. В момента Лалова тренира усилено в Италия, а Наимова провежда подготовката си в Южна Африка, каза Карамаринов.

Съставът на България за Евро 2013 по лека атлетика в зала ще бъде обявен на 25 февруари, непосредствено след Балканиадата в Истанбул.

 

 

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна