Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Т. Буруджиева: Трябва да има прокурорска проверка по случая "агент Буда"

Снимка: БГНЕС

Политологът и началник на кабинета на лидера на БСП Сергей Станишев Татяна Буруджиева каза в "Преди всички" по повод публикуваните документи в сайта "Биволъ", говорещи за досието на премиера Бойко Борисов като агент Буда: Смятам, че премиерът на България трябва непременно да изчисти името си. Не е достатъчно изявлението, че това не е вярно. Трябва да има прокурорска проверка, която веднъж завинаги да приключи тази тема, защото тя е изключително неприятна за България.

Надявам се, че по закон прокуратурата може да се сезира, най-вероятно тя ще бъде сезирана. Такива по-сериозни обвинения на български политици, особено на такъв пост, трябва да бъдат приключвани бързо. Много активно трябва да се заеме властта с опровергаване на тези неща. Създаването на комисия по случая би било забатачване, уточни Буруджиева.

И миналия път, когато бяха разпространени в публичното пространство такива обвинения - отговорът беше "Нямам нищо общо". Но с това няма да се изчерпи, коментира още тя.

Назначаването й за началник на кабинета на Сергей Станишев, Татяна Буруджиева коментира: Ангажирането ми с поста в БСП е в рамките на това не просто да си говорим, а и да предприемем конкретни действия. Най-важното е една партия какво ще направи за хората. В момента Европа разсъждава за себе си, имаме шанс да сме водещи в този дебат, да престанем да бъдем лошото дете, което пошляпват насам-натам. Много голям оптимист съм в надеждата си, но съм достатъчно прагматична да си представя, че резултатът няма да е грандиозен. Но по-добре малък, отколкото нищо.

По-важното е, че българите в момента сме натикани в идеята, че нямаме перспектива. Трябва да си вземеш рационалното решение кое в момента върши добра работа или с какво можеш да тръгнеш напред, накъде вървиш. Това е проблем пред нас, защото много лично и емоционално като малка държава градим отношенията си към политиката, което не е много добре, коментира Буруджиева.

Според нея на изборите не се очертават драматични преимущества и загуби:

Засега се въртим в изключително познати фигури, които за съжаление сме ги пробвали всичките в управлението, но няма лошо да се обединим около някакви национални приоритети, уточни политологът Татяна Буруджиева.

Цялото интервю на Веселина Миланова с Татяна Буруджиева можете да чуете от звуковия файл.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна