Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жак Рох ще обсъжда проблема с борбата

Снимка: БГНЕС

Президентът на Международния олимпийски комитет (МОК) Жак Рох заяви, че ще се срещне с шефа на Международната федерация по борба (ФИЛА) Рафаел Мартинети.

Двамата ще обсъдят начините, по които борбата може да запази мястото си в олимпийските игри през 2020-та година.

Както е известно, Изпълкома на БОК вчера предложи борбата да не бъде включена в програмата за Игрите през 2020 година.

Решението, което трябва да бъде потвърдено по време на сесията на МОК в Буенос Айрес (Аржентина) от 7 до 10 септември, бе критикувано от ръководители, състезатели и фенове по цял свят.

Жак Рох каза, че Мартинети се е свързал с него и двамата са се съгласили "да се срещнат при първа възможност за разговори".

Президентът на МОК е окуражен от факта, че ФИЛА "е готова да адаптира спорта и да се бори да запази мястото си в Игрите през 2020-та година".

Рох посъветва милионите състезатели по борба по целия свят да продължат да тренират, за да участват на олимпиадата в Рио де Жанейро'2016.

"Гласуването вчера не означава изключване на спорта от програмата на олимпийските игри. Този спорт ще бъде сред състезанията в Рио де Жанейро. Федерациите на много страни вече работят над това борбата да остане и за олимпиадата през 2020-та", заяви президентът на МОК на пресконференция в Лозана.

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна